Vaks ved havelågen.

Mine nu afdøde svigerforældre havde en bekendt, der var anlægsgartner. Han var ca. 80 år gammel, og hvad han ikke vidste om planter, var ikke værd at vide. Han kunne fortælle i timevis om de grønne vækster, og han var aldrig kedelig at høre på - tværtimod. Samtidig var han også lidt af en filosof. En virkelig spændende person, som vi holdt meget af at være sammen med.

En dag havde han overtalt mine svigerforældre til at køre ham og konen til Geografisk Have i Kolding. Selv havde han ikke kørekort og bil. Mine svigerforældre (der begge var godt oppe i 70'rne) var med på idéen og riggede an til en madkurv og kaffe med kage.

Vel ankommet til haven gik de fra bed til bed og fik de forskellige planters historie grundigt beskrevet. Indimellem fik de tid til at nyde madkurven og senere kaffen. Så gik turen videre i haven med nye historier om planter.

Da de mente, at de havde været haven rundt, var det tid at vende næsen hjemad igen efter en lærerig dag. Så de stilede mod udgangen. Men ak, da de nåede så vidt, var lågen låst, og alle gået hjem! Gode råd var dyre.

Det var før mobiltelefonens tid, så det var ikke muligt at tilkalde hjælp. Efter lidt parlamenteren blev de enige om at klatre over lågen, som var temmelig høj. Min svigermor og gartnerens kone hørte ikke just til de åleslanke, men ved fælles hjælp fik de manøvreret sig over lågen alle fire!

Hvor har vi grinet ad den historie mange gange. Og hvor ville jeg gerne have overværet episoden!

Konen på landet.

Tilbage til Toppen