Fagre nye verden.

For et par år siden købte jeg en støvsugerrobot. Det er en spøjs lille fyr. Når man starter, "synger" den en lille glad sang, der minder lidt om "Dengang jeg drog af sted". Efter ½ times støvsugning, eller når støvkammeret er fuldt, futter den hen på sin base og lader op. Eller kommer med en ny, lille sang, der betyder: "Nu skal jeg tømmes!"

Den har en del lamper, der lyser. Grønt betyder, at den er fuldt opladet og parat til at arbejde. Orange betyder, at nu skal der oplades, og så futter den hen på sin base. Blåt betyder, at her er der meget snavset, hvorefter den cirkler omkring det snavsede sted, og fjerner det. Rødt betyder, at nu er der fare på færde, og så hyler robotten gudsjammerligt.

En eftermiddag havde jeg sat den til at støvsuge gæsteværelset. Den gik glad i gang. Men jegvidste ikke, at katten havde set sit snit til at lægge et "visitkort" under en af gæstesengene. Jeg kan forestille mig at robotten har lyst meget blåt, da den spottede herlighederne og gladeligt påtog sig opgaven.

Da jeg skulle i seng om aftenen, ville jeg lige se til robotten. Den sad ud for sin base og lyste højrødt. Jeg vendte bunden i vejret på den og kunne se - og navnlig lugte - hvad den havde været i gang med. Jeg slukkede for den og giki seng med den overbevisning, at robotten nu var ødelagt.

Så næste morgen måtte jeg så til det. Hentede robotten, vendte den på hovedet, og med en pind og en fugtig klud, befriede jeg den for det nu indtørrede snavs. Det var ikke just et behageligt stykke arbejde. Da den var renset, satte jeg den på basen igen. Den ladede fint op. Det eneste der var galt, var at dens sensorer var snavset til, så den ikke kunne få kontakt med sin base.

Jeg har nu købt mig en ny og mere avanceret støvsugerrobot. Den taler tre sprog. Den kan fortælle, at den vil have renset børster, og tømmes, og at den sidder fast. Jeg har også investeret i en gulvvaskerobot. Den er knapt så avanceret som støvsugeren, men dog meget effektiv.

Konen på landet.

Tilbage til Toppen