Marmeladen der blev væk.

Nu hvor sæsonen for modne frugter og bær er i fuld gang, kommer jeg i tanker om en episode, der ligger nogle år tilbage.

En lun sommeraften i august gik jeg en tur i haven. Det var ved at være mørkt. Min vej faldt forbi frugthaven, hvor der lå en masse nedfaldne blommer. Ja, græsset under blommetræerne var nærmest blågult af dejlige, modne nedfaldsblommer.

Da det var så sent, besluttede jeg, at mit første gøremål næste morgen skulle være at samle blommerne op, rengøre dem og fryse dem ned. Så kunne de senere blive til den skønneste blommemarmelade.

Så tidligt næste morgen gik jeg op i frugt haven med min spand. Nu skulle der samles blommer op!

Men jeg fik en lang næse, for der var ikke én eneste blomme tilbage på græsplænen. Det var et stort mysterium, som vi drøftede meget de kommende dage. Vi kunne ikke regne ud, hvordan alle blommerne var forsvundet.

Et par dage senere gik jeg igen tur i haven, og dér spottede jeg adskillige klatter rundt omkring med masser af blommesten i. Da gik der et lys op for mig.

Det må have været en rævefamilie, der var kommet forbi og i den grad havde mæsket sig i modne blommer. Jeg håber, det var en stor rævefamilie, for der var blommer nok til en gevaldig mavepine.

P.S. Vi fik ingen blommemarmelade det år. Men vi ser tit spor af ræven eller selve ræven i haven. Det er faktisk et flot dyr.

Konen på landet.

Tilbage til Toppen