Trængende herrer på den jyske hede.

Denne historie har min mor fortalt mig. Den foregår engang i begyndelsen af tresserne.

Min far var ansat på Aarhus Kommunale Værker, og hvert år havde hans afdeling en personaleskovtur "ud i det blå" i bus og med damer. Dette år gik turen over den jyske hede, som netop på det tidspunkt stod i blomst og var et smukt syn. Målet var Himmelbjerget. Der var adskillige stop undervejs for at se diverse seværdigheder. Og måske også for at læske ganen lidt..!

På et tidspunkt bad damerne chaufføren om at standse midt på heden. De ville gerne plukke lidt lyng. Imens strakte mændene ben. Da alle var færdige med deres gøremål, indtog man atter sin plads i bussen og satte sig godt til rette for at nyde turen til den landevejskro, hvor der skulle spises frokost.

Men der var nogle mænd, som lige skulle træde af på naturens vegne, inden vi nåede frem. Og hvordan gør man det diskret ude på en flad hede? Jo, man stiller sig på rad og række bag bussen og lyner ned.

Den hyggelige chauffør var lidt af en drillepind. Mens de stod der, startede han bussen og kørte fem-seks meter frem, så alle mændene blev taget med bukserne nede.

Min mor fortalte mig aldrig, om min far havde været en af de uheldige.

Konen på landet.

Tilbage til Toppen