Klasselærer fra oldtiden.

Jeg var klasselærer for en dejlig 3. klasse i en landsbyskole i Sønderjylland. I vores læsebog var der en historie, som foregik i stenalderen, og da jeg er meget historisk interesseret, gav jeg eleverne en hel del baggrundsviden om emnet.

Jeg fortalte om, hvordan de levede i flokke, jagede vilde dyr, brugte skindet til tøj og stegte kødet på bål. Jeg fortalte om, hvordan de lavede redskaber af flintesten og af byttedyrenes knogler. Jeg berettede om de udhulede egestammer, som de sejlede rundt i og fiskede eller besøgte andre stenalderstammer med.

Vi havde nogle gamle plancher på skolen, som jeg viste frem for at illustrere, hvordan livet var dengang. Børnene var meget interesserede og kom med mange relevante spørgsmål, som jeg besvarede efter bedste evne. Vi havde virkelig en dejlig dansktime.

Men jeg må have talt mig "lidt for varm", for på et tidspunkt rakte Tina hånden op og spurgte, om jeg var levende dengang.

På det tidspunkt var jeg ikke lige et mosefund, men jeg må indrømme. at jeg følte mig som et sådant, da jeg forlod klasselokalet!

Konen på landet.

Tilbage til Toppen